Ο Ξενώνας  
Παραλίες  
Φωτογραφίες  
Επικοινωνία  
Κρατήσεις  
 

Παραλίες

Ο παραδοσιακός Κρητικός Ξενώνας "Σταματόγιαννης" απέχει 3km από το Καστέλι Κισσάμου και 40km από την πόλη των Χανίων. Σε απόσταση 2km υπάρχει το επιβατικό λιμάνι του Καστελίου το οποίο εξυπηρετεί την γραμμή Δυτική Κρήτη-Πελοπόνησο-Πειραιά. Έχοντας τον ξενώνα ως ορμητήριο, μπορείτε να επισκεφθείτε καταπληκτικές τοποθεσίες οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Διάσημες παραλίες είναι η Γραμβούσα (Μπάλος) και τα Φαλάσαρνα.
Μπροστά από τον παραδοσιακό ξενώνα περνά ένα οδοιπορικό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία των Φαλασάρνων, μια εκτεταμένη παραλία για την οποία κυριαρχεί η φήμη ότι διαθέτει το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στην Κρήτη.
Από το χωριό Καλυβιανή περνά ο δρόμος που διασχίζει κατά μήκος το Ακρωτήριο Γραμβούσα και καταλήγει στην εκπληκτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, η οποία χαρακτηρίζεται για την άσπρη αμμουδιά της και όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου. Στα Φαλάσσαρνα υπάρχει μια εκτεταμένη παραλία και κυριαρχεί η φήμη ότι διαθέτει το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στην Κρήτη.
Στα στολίδια της περιοχής περιλαμβάνονται το Φαράγγι Σαμαριάς και Τοπολίων, το σπήλαιο της Αγιάς Σοφιάς, το Ελαφονήσι, τα Νωπήγεια και άλλες θαυμάσιες παραλίες.
Το Ελαφονήσι είναι μια παραδεισένια νησίδα με αμμόλοφους, υπέροχες παραλίες και ακρογιαλιές με εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά. Την εικόνα συμπληρώνουν οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της Πολυρρήνιας, το Ενετικό Φρούριο της Γραμβούσας, τα Αρχαία Φαλάσαρνα,τα Ρωμαϊκά Λουτρά στο Καστέλι Κισσάμου, Βυζαντινές εκκλησίες, Μοναστήρια, Γραφικά και παραδοσιακά χωριά.

Ελαφονήσι
Μπάλος